Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
Libanon1

RÖFIX inovativnošću osvaja tržište Bliskog istoka

 

Sustav RÖFIX SismaCalce započinje novu eru protupotresne zaštite. Njegove karakteristike privukle su pozornost na Bliskom Istoku.

Varnost ljudskih života

Tehnologija se razvija nevjerojatnom brzinom, što je zapravo najveća prednost našeg vremena. Kako se ona razvija u cijelom svijetu, tako se razvija i kod nas u RÖFIX-u. Sustav SismaCalce razvijen je iz potrebe da se ljudski životi, kako u novim tako i u starim, tradicionalno izgrađenim kućama i zgradama učine sigurnima, stoga su glavne značajke SismaCalce sustava protupotresna zaštita i energetska učinkovitost.

Razvoj

Razvoj sustava SismaCalce započeo je na Institutu za tehnologiju u Karlsruhe-u (KIT), dok su daljna istraživanja i ispitivanja obavljena u Padovi na Fakultetu za graditeljstvo i zaštitu okoliša te na Institutu za seizmologiju  u Skopju.

Interes Libanona

Već  je poznato da Libanon u svojoj povijesti nije bio pošteđen potresa i  nažalost ta se situacija do danas nije promijenila.

 

Te okolnosti dovele su do uspješne suradnje RÖFIX-a i Libanonske  tvrtke Secured Construction Me S.A.R.L. .

Nakon što je RÖFIX u Skopju predstavio i testirao sustav SismaCalce, došlo je i do pojačanog interesa od strane spomenute Libanonske tvrtke za drugim proizvodima iz RÖFIX-ove ponude. Slijedile su prezentacije i pregovori koji su konačno doveli do  potpisivanja ugovora o suradnji.

 

 

Danas s ponosom možemo reći da su vrata prema Bliskom istoku širom otvorena za RÖFIX.

Prva pošiljka brodom je poslana 23. Lipnja 2014 godine, a sadržavala je liniju proizvoda SismaCalce, RenoFamily  te Creteo.