Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
Pietracomfort

RÖFIX u suradnji s PIETRE D'ARREDO osmislio novi sistem pod nazivom PIETRACOMFORT

 

Pietracomfort novi je sistem termo izolacije s prirodnim kamenom koji uz efikasniju zaštitu zadovoljava i visoke estetske standarde.

Upotreba povezanog sistema za vanjsku toplinsku izolaciju (ETICS), pored standardnih mogućnosti upotrebe „alternativnih“ proizvoda, nudi i mogućnost upotrebe proizvoda kao što su keramičke pločice, ploče od prirodnog i umjetnog kamena, klinker pločice i tanke ciglene pločice.

Novi sistem toplinske izolacije

Prateći trendove na tržištu RÖFIX je u suradnji sa PIETRE D'ARREDO osmislio novi sistem pod nazivom PIETRACOMFORT. Ovaj certificirani sistem nudi efikasu toplinsku zaštitu te zadovoljava visoke estetske zahtjeve tržišta.

Idealno rješenje nastalo je spajanjem RÖFIX-a  kao lidera na tržitu u proizvodnji građevinskih materijala i PIETRE D'ARREDO koja stoji za visoko funkcionalne, kvalitetne i vizualno uvjerljive obloge od umjetnog kamena koje se izrazito lako ugrađuju. RÖFIX i  PIETRE D'ARREDO provode stalnu tvorničku kontrolu proizvodnje i garantiraju  najvišim standardima kvalitete koje dodatno potvrđuju certificiranjem proizvoda.

PIETRACOMFORT sistemi dostupni su u slijedećim varijantama

  • PIETRACOMFORT LIGHT EPS-toplinska izolacija
  • PIETRACOMFORT ROCK-toplinska izolacija od mineralne vune
  • PIETRACOMFORT CORK- toplinska izolacija od pluta
  • PIETRACOMFORT WOOD- toplinska izolacija od drvenih vlakana

Ušteda energije

Svejedno koja varijanta, PIETRACOMFORT u svim svojim varijacijama nudi dodatnu zaštitu Vaše kuće zbog svoje poboljšane toplinske zaštite, visoke otpornosti na požar i dodatne mehaničke opteretivosti površine. Nije zanemariva niti činjenica da PIETRACOMFORT integrirani sistemi nude dodatnu uštedu enegije, povećavaju komfor življenja, a pri tome se nije potrebno odricati stambenog prostora.

Za više informacija o integriranim sistemima toplinske izolacije i umjetnog kamena posjetite www.pietracomfort.it ili pošaljite mail na adresu info@pietracomfort.com

01_PIETRACOMFORT LIGHT

02_PIETRACOMFORT ROCK

PIETRACOMFORT LIGHT
EPS-toplinska izolacija

PIETRACOMFORT ROCK
Toplinska izolacija od mineralne vune

05_Pietracomfort

06_Pietracomfort

07_Pietracomfort

08_Pietracomfort