Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
FF 450x280

RÖFIX ColorDesign 2015 – naša ton karta

 

Ton karta klasična pomoć

RÖFIX  je pripremio novu ton kartu boja za godinu 2015. Ista, bitno širi mogućnosti dizajna. Po prvi put sadrži nestandardne tamne tonove boja CMYK i RGB vrijednosti

U svijetu RÖFIX boja i materijala stalno se postavljaju novi standardi i koncepti koji harmoniziraju odnose ljudi i arhitekture. Pritom se misli na skladnost boja, unutrašnjeg dizajna i zdrave mikroklime. Za interesantan arhitektonski izgled RÖFIX nudi usklađene nijanse boja i različite strukture. RÖFIX ton karta je klasična pomoć oblikovanja/dizajna za investitore, projektante i izvođače radova.

Proširene mogućnosti dizajna

Tonovi boja u ton karti su raspoređeni u 12 grupa boja, radi lakšeg savjetovanja i izbora boja. Nova ton karta po prvi put sadrži nestandardne tamne tonove boja, koje je moguće realizirati kroz SycoTec® sistem. Također, na poleđini svakog tona možete pronaći CMYK i RGB vrijednosti. Na taj su način proširene mogućnosti individualnog dizajna enterijera (interijera) i eksterijera. RÖFIX ColorDesign ton karta u različitim datotekama (za Photoshop, InDesign, AutoCAD, Picture Publisher) će Vam uskoro stajati na raspolaganju, do tada sigurno će Vam poslužiti dosadašnja verzija.

Naručba ton karte

Ukoliko želite naručiti RÖFIX ColorDesign ton kartu 2015, rado ćemo Vam ju dostaviti na kućnu adresu, zato nas slobodno kontaktirajte na marketing.soe@roefix.com i ostavite svoje kontakt podatke kako bi Vam u najkraćem mogućem roku mogli poslati istu (šaljemo samo unutar BIH).

Kako čitati RÖFIX ton kartu

RÖFIX ton karta sadrži otisnuta polja boje, brojeve tih tonova te njihove pripadajuće vrijednosti odbijanja sunčeve svjetlosti, a na poleđini se nalaze najvažnije informacije o svakom pojedinom tonu. 

Upotrebu smo objasnili u članku kako čitati ton kartu

Napomene

Ton karta je napravljena u štamparskom postupku. Odstupanja tona boje na objektu su moguća, a uzrokovana su strukturom površine, uglom pod kojim svjetlost pada na površinu i sjenu koju stvara, odrazima svjetlosti iz okruženja, granulacijom, svojstvima podloge, upojnosti podloge, vremenskim uslovima i načinom ugradnje.

Ova odstupanja ne predstavljaju nikakav nedostatak ili skrivljenu štetu kod izvršenja ugovorne obveze. Isključeni su pravni zahtjevi.

Struktura i upojnost podloge, atmosferski uticaji i uticaji (utjecaji) koji dolaze iz okoline, osvjetljenje kao i oscilacije sirovina mogu dovesti do promjena tona boje, što ne daje pravo na pravne zahtjeve. Ogledne površine se testiraju na objektu kako bi se u suhom stanju utvrdila ispravnost tona boje.

Unatoč strogom nadzoru proizvodnje, kod naknadnih narudžbi se mogu pojaviti mala odstupanja u tonovima boje. Kako bi se odstupanja tona boje kod naknadnih narudžbi svela na minimum, robu iz naknadnih narudžbi treba pomiješati, odnosno usporediti sa originalnim (prvim) isporukama. Objašnjenja na poleđini koja opisuju različite performanse boja su informativne i neobavezujuće.

Treba se pridržavati uputa u tehničkim listovima, sigurnosno-tehničkim listovima i smjernica za obradu materijala. Vrijede i naši opšti (opći) uslovi (uvjeti) prodaje i isporuke (vidi važeći RÖFIX cjenovnik).