Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
Ugradnja cementnog estriha 3 RÖFIX Cementni estrih (glazura)

Ugradnja RÖFIX Cementnih estriha

 

Od pronalaska Portland cementa cementni je estrih (glazura) najčešći način izvođenje estriha (glazure).

Prednost je ta što su cementi vezani estrisi (glazure) zbog svoje neosjetljivosti na vlagu odgovarajući za vanjsko i unutrašnje područje. Njih karakterizira izuzetno velika otpornost na smrzavanje i mogu se univerzalno primjenjivati.

Gotovi suhi estrih (glazura)

RÖFIX cementni estrisi (glazure) su fabrički (tvornički) gotovi pripremljeni suhi estrisi (glazure) za maksimalne zahtjeve u vidu kvalitete prema standardu EN 13813.

Cementni estrisi (glazure) se isporučuju u silosima za gradilišta ili punjeni u vreće. Gotovi pripremljeni suhi materijal za estrih (glazuru) kao fabrička (tvornička) smjesa garantuje besprijekornu i konstantnu kvalitetu.

Cementni estrih (glazura) se primjenjuje kao

  • vezani estrih (glazura),
  • estrih (glazura) na razdjelnom sloju,
  • plivajući estrih (glazura) na izolacionom sloju,
  • grijani estrih (glazura)
  • estrih (glazura) s padom.

Zavirite u naš novi savjetnik kako odabrati estrih

 

Postavljanje estriha (glazura)

Ugradnja cementnog estriha 1

Zagladiti unutar 1 sata

RÖFIX cementni estrisi (glazura), kao materijal u silosu i kao uvrećani materijal, mogu se obrađivati svim uobičajenim pumpama za estrih (glazure).

RÖFIX cementni estrisi (glazure) zamiješaju se u zemljano vlažnu konzistenciju i moraju se ugraditi i zagladiti unutar 1 sata nakon dodavanja vode.

 

Ugradnja cementnog estriha 2

Transport

Zamiješani materijal za estrih (glazuru) se transportira do mjesta ugradnje pomoću pumpe za estrih ili ručno.

 

Ugradnja cementnog estriha 3

Priprema odgovarajućih polja

Na mjestu ugradnje se prema zadanoj metarskoj oznaci pripremaju odgovarajuća polja, da bi se zatim pomoću letve za izvlačenje estrih horizontalno poravnao (izvukao).

Pritom se postojeće radne fuge građevinskih tijela, trebaju preuzeti i u estrih. Veće površine preko 40 m2 treba vidljivim fugama podijeliti u polja čija je maksimalna dužina stranice do 8 m. Kod pravougaonih površina treba se držati omjera stranica 1:2,5.

 

Ugradnja cementnog estriha 4

Postizanje odgovarajuće kvalitete

Za postizanje odgovarajuće kvalitete estriha (glazure) prema EN 13813, estrih (glazura) se mora odgovarajuće zbiti lopatom ili grabljama.

 

Ugradnja cementnog estriha 5

Kako se izvlači

Nakon zbijanja estrih (glazura) se ravno izvlači pomoću letve za izvlačenje.

 

Ugradnja cementnog estriha 6

Kako se zagladi

Nakon što je izvučen na pravu visinu, i nakon vremena protvrdnjavanja (oko 15–30 min), estrih (glazura) se zagladi odgovarajućom mašinom (gladilica za estrih, tzv. helikopter).

Male površine se mogu zagladiti daskom za zaribavanje. Naknadno dodavanje vode treba izbjegavati, ono smanjuje vlačnu čvrstoću očvrsnulog estriha (glazure).