Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
Holzhaus 1

Savršen spoj energetske učinkovitosti i ekološke gradnje

 

Umjetnička fasada od plemenitog maltera

 Gradić po imenu Senegallia u italijanskoj provinciji Ankoni dobio je pravu arhitektonsku poslasticu koju krasi umjetnička fasada izrađena od Specijalnog završnog plemenitog maltera RÖFIX 715.

Energetska kuća

Za nisku potrošnju energije ove drvene konstrucije zaslužan je termo-izolacioni sistem od mineralne vune RÖFIX FIRESTOP, koji pruža potpunu termičku zaštitu, a pri tome je ekološki prihvatljiv i siguran. Mineralna vuna je izvrsni paropropusni i negorivi termički izolator, zato je idealan materijal za izolaciju drvenih kuća. Neravnomjerna, živa struktura završnog dekorativnog maltera fasadama daje topao i blag izgled.

Završni dekorativni malter

Izrađen je od Specijalnog završnog plemenitog maltera RÖFIX 715 veličine zrna 1 mm te je nanesen i ugrađen horizontalnom tehnikom. Transparentna impregnacija od silikonskih smola RÖFIX PP 450 HYDROPHOB idealna je impregnacija za zaštitu mineralnih površina od vode i vremenskih nepogoda.

Lakoća ugradnje

Mineralni specijalni plemeniti završni malter RÖFIX 715 je hidrofobiran i paropropusan te se sastoji od zračnog kreča, bijelog cementa i mramornog pjeska. Njegova izrazita lakoća ugradnje jest faktor koji izvođačima pruža kreativnu slobodu. Neravnomjerna, horizontalna struktura površine gotovo pa djeluje izgrebano te u svojim živim bojama podsjeća na drvo. Zbog toga nastaje jedinstvena fasada koja je u potpunosti usklađena s nosećim elementom drvetom.

Holzhaus 5

Holzhaus 4