Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
RÖFIX Boden- und Estrichsysteme

Isplativa investicija u ugodnu mikroklimu i sigurna ušteda energije

 

Optimalna izolacija započinje kod poda podruma

Tko gradi misleći na budućnost, taj postavlja maksimalne zahtjeve u pogledu energetske učinkovitosti i ekologije. Optimalna izolacija započinje kod poda podruma, a završava kod plafona gornjeg kata. To, ne samo da štedi troškove grijanja zimi, već presudno doprinosi štednji energije, na primjer prilikom korištenja klima uređaja ljeti.

Čemu obratiti pažnju

Udobnost življenja u nekoj zgradi, uglavnom ovisi o dobroj klimi prostora i akustici u unutrašnjim prostorijama. Ispravan odabir materijala može jako uticati na ova dva faktora. Dobro promišljeni i isplanirani slojevi u podu, utiču na temperaturu i smanjenje prijenosa buke koraka, čime savršeno stvaraju osjećaj ugode u prostoriji. U kombinaciji s podnim grijanjem estrih osigurava ravnomjernu raspodjelu temperature.

Kako iskoristiti pozitivna svojstva 

Estrih je završetak ravne površine te se u načelu može koristiti i kao sami pod, ali on čini i podlogu za sve obloge. Kako bi se pomenuta pozitivna svojstva mogla iskoristiti, važno je da se upravo kod estriha osobita pažnja posveti kvaliteti, tehnici izvedbe i postavljanja. Znanje i iskustvo RÖFIX-a se dopunjava obrtničkim umijećem osoba koje vrše ugradnju i to stvara sinergiju usmjerenu na budućnost. Stalno usavršavanje se očituje u raznovrsnosti proizvoda te u korištenim materijalima i sistemima.

Odgovaramo europskim i nacionalnim normama

RÖFIX proizvodi odgovaraju raznim europskim i nacionalnim normama, pravilnicima i smjernicama. Kroz usku saradnju s ispitnim institutima, odjelima za certificiranje i stalnim angažmanom u izradi normi, RÖFIX uveliko doprinosi povećanju kvaliteta proizvoda na tržištu i njihovoj pravilnoj ugradnji.

Za više informacija, u nastavku se nalazi priručnik "Podni sistemi, sistemi postavljanja keramike" te kratak pregled proizvoda: