Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
450x280

RÖFIX RenoFamily

 

Univerzalni materijali na svakom gradilištu

RÖFIX Renostar®, RÖFIX Renoplus®, RÖFIX Renofinish® i RÖFIX Renofino® su četri proizvoda iz grupe RenoFamily, koja se smatraju univerzalnim materijalima za rješavanje problema na svakom gradilištu. Prednosti su očite, a vrlo brzo ćete se i sami moći uvjeriti u kvalitetu sva tri proizvoda iz RÖFIX radione.

Zbog svog mineralnog sastava sa visokim udjelom kreča, koji ima visok učinak paropropusnosti,

RÖFIX RenoFamily proizvodi postižu jako dobra adhezijska svojstva i bez problema se ugrađuju. Na mjestima gdje su ranije na raspolaganju bile samo cementne ili organski vezane mase za izravnavanje, od sada s novom linijom proizvoda, dobiva se mogućnost univerzalne primjene u novogradnji, renoviranju i sanaciji.

Prednosti RÖFIX RenoFamily:

✔ paropropusnost
✔ minimalan napon prilikom stvrdnjavanja
✔ izvrsna obradivost
✔ široka primjena
✔ izvrsna podloga za druge materijale

RÖFIX Renostar® masa za renoviranje i izravnavanje

RÖFIX Renostar® je mineralna masa za renoviranje i izravnavanje s univerzalnim područjem primjene. Može se nanositi jednoslojno u debljini nanosa od 1-10 mm.

Ima široko područje primjene, npr. za armiranje postojećih termo-izolacionih sistema, za armiranje fasadnih maltera staklenom mrežicom RÖFIX P50 ili kao masa za izravnavanje različitih nosivih podloga.

Kako se nanosi

RÖFIX Renostar® kao vezivni most, idealan je za nanošenje zupčastim gleterom, postupkom "svježe na svježe" na betonsku podlogu, radi optimalnog prijanjanja sljedećih maltera na krečnoj bazi, kao i za obradu starih organskih i mineralnih maltera ili premaza ili betona.

Kada se primjenjuje

Zbog minimalnog napona prilikom stvrdnjavanja, masa za armiranje RÖFIX Renostar® idealan je za obradu postojećih termo-izolacionih fasada (sanacija pukotina). Isto tako prikladan je i za stare nosive fasade (i za alkalno otporne maltere na bazi umjetnih smola) te za stare nosive premaze (i za alkalno otporne disperzivne premaze) kao i nestatične pukotine.

Sadržaj kreča

RÖFIX Renostar® sadrži kreč, bijeli cement, disperziju, vlakna, dodatke za poboljšanje obradivosti, organski udio od <5% te visokokvalitetni fini mramorni pijesak. Odlična obradivost, minimalan napon prilikom stvrdnjavanja, jako dobra prionjivost te neznatno skupljanje glavne su karakteristike RÖFIX Renostar®-a.

RÖFIX Renoplus® univerzalni malter za renoviranje i izravnavanje

Mineralni malter za renoviranje i izravnavanje RÖFIX Renoplus®, široke primjene je pravi izbor za obradu postojećih fasada (i za historijske objekte). Moguće je jednoslojno nanošenje u debljini od 3-30 mm.

Široko primjenjiv proizvod 

 I ovaj proizvod široko je primjenjiv npr. za armiranje fasadnih maltera staklenom mrežicom RÖFIX P50 ili kao masa za izravnavanje različitih nosivih mineralnih podloga, nosive fasade (i za alkalno otporne maltere na bazi umjetnih smola) te za stare nosive premaze (i za alkalno otporne disperzivne premaze) kao i nestatične pukotine. RÖFIX Renoplus® posebno je prikladan  za nejednake i nejednako upijajuće podloge različitih debljina nanosa kao i za malterisanje cijevi zidnog i plafonskog grijanja. Idealna je podloga za krečne i silikatne boje. 

Sastav

Materijalna osnova RÖFIX Renoplus® -a je kreč, bijeli cement, disperzija, vlakna, organski udio od <5%, fini krečni pijesak okruglog zrna. Odlična obradivost, minimalan napon prilikom stvrdnjavanja, jako doba prionjivost te neznatno skupljanje glavna su obilježja RÖFIX Renostar®-a.

RÖFIX Renofinish® univerzalna masa za renoviranje i gletanje vani i unutra

RÖFIX Renofinish® najnoviji je proizvod u liniji RenoFamily, radi se o mineralnoj masi za renoviranje i gletanje s odličnim efektom izravnavanja univerzalne primjene.

RÖFIX Renofinish® primjenjiv je unutra i vani kao mineralni malter za saniranje i renoviranje te kao izravnavajuća glet masa na mineralnim i betonskim podlogama, nosivim postojećim malterima i gips-kartonskim pločama.

Prikladan i kao masa za gletanje velikih površina na objektima.

Odličnoj obradivost otvara mogučnosti

 Zahvaljujući odličnoj obradivosti, RÖFIX Renofinish® prikladan je i za posebna područja primjene te garantuje odličan rezultat. Zid obrađen RÖFIX Renofinish®-om, zbog posebnog efekta izravnavanja, ostavlja dojam brušenog odnosno poliranog zida. RÖFIX Renofinish® nije samo visokokvalitetan malter za unutrašnje i vanjske zidove, već se odlikuje odličnom obradivošću na raznim podlogama.

Kako se nanosi

RÖFIX Renofinish® nanosi se jednoslojno, debljine nanosa od 1-2 mm na razne mineralne podloge, kao što su npr. krečno-cementni i gipsano-krečni malteri, nosivi postojeći malteri, betonske podloge i gips-kartonske ploče. Uz sve navedeno, RÖFIX Renofinish® odličan je izbor i za obradu nosivih, alkalno otpornih završnih maltera na bazi umjetnih smola kao i postojećih premaza.

Sadržaj

RÖFIX Renofinish® sadrži kreč, bijeli cement (bez kromata) i bijelo mramorno brašno, disperziju, dodatke za poboljšanje obradivosti te organski udio od <5%.

RÖFIX Renofino® Univerzalni fini malter za renoviranje

RÖFIX Renofinom® svidjet će se mnogim izvođačima građevinskih radova, osmišljen je kao univerzalni fini malter specijalno za primjenu izrade finih strukturiranih površina.

Kompetentni krečni proizvod za fine površine

Renofino® ima finiju strukturu od Renoplusa®, a grublju od Renostara® te je  idealan je za naknadnu obradu starih površina kao i za izradu novih, finih malterisanih površina.
Fina struktura površine koja se postiže s Renofino®-om - granulacije 0,8 mm - odgovara velikom broju tradicionalno i moderno  obrađenih malterisanih struktura.

Tipične tradicionalne površine kao npr. plemenita fina struktura (Edelfino) je s Renofinom® izvodiva bez ikakvih problema.

Miljenik svakog izvođača građevinskih radova

Novi član obitelji RenoFamily oduševljava prije svega zbog svoje jednostavne obradivosti i univerzalne primjene, kao i lijepe strukture. Renofino® predstavlja idealnu podlogu za sve vrste građevinskih boja i premaza.

Ukoliko se želi istaknuti fina struktura maltera, najbolje je koristiti mineralne boje kao npr. krečne ili silikatne jer se s njima postižu najbolji rezultati.

Graditi po sistemu

Renofino® je inovativni sistemski proizvod u sistemu RenoFamily, a u kombinaciji s Renostar®-om i Renoplus®-om, predstavlja idealni završni dekorativni malter.

Više informacija pronađite u RenoFamily brošuri.

RÖFIX RenoFamily-Univerzalno rješenje na svakom gradilištu 2,11 MB