Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda
Jednostavna sanacija1

Jednostavna sanacija u nekoliko koraka

 

Podnožje u kontaktu s vodom

Kako sanirati podnožje objekta koje je u kontaktu s tlom, a ne upija vodu, jedno je od pitanja jednostavne sanacije kojim ćemo se baviti u narednih nekoliko članaka.

Slika gore pokazuje stanje zida odnosno podnožja objekta pogođenog štetom. Vidimo podnožje koje je oštećeno uslijed udara vode zbog različitih vremenskih nepogoda.

Nacrt rješenja

Nacrt pokazuje detalje rješenja problema pomoću RÖFIX proizvoda za Renoviranje & Saniranje.

Nacrt sanacije

 

 

 

 

cca 10 cm RÖFIX 636

 

  1. zid (opeka, kamen)
  2. RÖFIX 636 ili Optiflex (HIDROIZOLACIJA)
  3. RÖFIX 671 (Sanir špric)
  4. RÖFIX 650 (bijela,0-1,5mm,d=2-4 cm)
  5. RÖFIX 341 (opcija-0,8 mm)
  6. RÖFIX PE 225 Reno 1 K
  7. kota asfalta (betona) cca 10 cm RÖFIX 636

Prijedlog sanacije podnožja

Nakon uklanjanja starog maltera i svih onečišćenja u fugama, potrebno je u visini do 10 cm od tla napraviti hidroizolaciju pomoću Hidroizolacione mase RÖFIX 636 i to u obliku slova „L“ točnije, 10 cm po zidu i po podlozi u debljini u kojoj ćemo u slijedećem koraku nanijeti paropropusni malter RÖFIX 650, nakon što nanesemo  RÖFIX 650 te na nju još jedan dodatni zaštitni sloj hidroizolacije RÖFIX 636 sa vanjske strane ponovno u visini 10 cm od kote tla.

Postoji mogućnost, ukoliko je poželjno da se dobije finija struktura,  na malter RÖFIX 650 nanijeti paropropusno fini završna dekorativni malter RÖFIX 341.

Postupak za izvođenje sanacionih radova

Ukoliko postoji potreba na zid se navuće špric RÖFIX 671 i to na 60% površine  kojega je potrebo sušiti  min. 3 dana.

Prvi korak

Za paropropusni malter upotrijebimo RÖFIX 650, koji nanosimo u debljini 2 cm u jednom nanosu (ukupno max. 4cm); sušenje 1 dan  po 1 mm.

Drugi korak

Za fini malter, ukoliko je poželjno, upotrijebimo RÖFIX 341 (bijeli) u debljini nanosa od oko 3 mm te ga sušimo min.5 dana.

Treći korak

Nanosimo silikatnu boju RÖFIX PE 225 RENO 1 K.

Nadamo se da smo Vam na zanimljiv i jednostavan način uspjeli predočiti proces sanacije u slučajevima oštećenja na podnožju kada tlo ne upija vodu, a slijedećeg mjeseca Vas očekuje novi članak, gdje ćemo vam rado predstaviti novi način jednostavne sanacije.

POVEZANE TEME