Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda

RÖFIX 55 Cementno građevinsko ljepilo

 
Download:
tehnički list tehnički_list_RÖFIX_55_Cementno_građevinsko_ljepilo_DC0018055.PDF
300,87 kB
Sigurnosni list Sigurnosni_list_RÖFIX_55_Cementno_građevinsko_ljepilo_DC0020387.PDF
282,37 kB
IZJAVA O SVOJSTVIMA (DOP) IZJAVA_O_SVOJSTVIMA__DOP___RÖFIX_55_Cementno_građevinsko_ljepilo_BABS_DC0063434.PDF
103,21 kB
IM0000498_md.jpg btn_search

Poboljšani cementni malter za lijepljenje, univerzalnog područja primjene. Primjenjiv na različitim problematičnim mineralnim i mješovitim podlogama.

Malter za lijepljenje i armiranje nosivih ploča od maltera.

Vezivni most/vezivni malter sa ili bez umetnute mrežice za armiranje za cementne ili krečno-cementne maltere na glatkim betonskim površinama ili sa mrežicom na prethodno zapunjenim šlicevima. Ugradnja krečno-cementntnog temeljnog maltera slijedi metodom "svježe u svježe".

Malter za lijepljenje- armiranje i izravnavanje izolacionih i građevinskih ploča kao npr. EPS i XPS-R ploče, ploče od drvene vune ili PUR pjene koje se postavljaju npr. u podrume ili unutrašnje prostorije.

Nije prikladno za izradu termo-izolacionih sistema.

Kod primjene kao vezivni most/malter na krečno-cementnim temeljnim malterima na građevinskim pločama (npr. XPS-R-ploče) uzeti u obzir važeće preporuke za malterisanje.

Kod mješovitog zida upotrijebiti kao armirani vezivni most/malter u spoju sa RÖFIX P50 Staklenom mrežicom za armiranje. Ovisno o konstrukciji, postoji mogućnost da će biti potrebno dodatno, naknadno, punoplošno nanošenje maltera za armiranje kako bi se smanjila opasnost od nastanka pukotina.

Unutra/vani Ručno ugrađeno Navuči gleterom Začešljati zupčastim gleterom Pri ugradnji zaštiti od vremenskih uticaja i sunca. PAŽNAJA! Zaštititi ruke i oči.
  • Dobra prionjivost
  • Univerzalna primjena
  • Cement
  • Dodaci za poboljšanje prionjivosti
  • Dodaci za poboljšanje obradivosti
  • Visokovrijedni lomljeni vapnenac