Toolbox
Košarica za download (0)
Indeks proizvoda

RÖFIX OPTIFLEX® 1K Izolaciona masa za izravnavanje

 
Download:
tehnički list tehnički_list_RÖFIX_OPTIFLEX®_1K_Izolaciona_masa_za_izravnavanje_DC0051651.PDF
309,29 kB
Sigurnosni list Sigurnosni_list_RÖFIX_OPTIFLEX®_1K_Izolaciona_masa_za_izravnavanje_DC0043025.PDF
282,47 kB
IZJAVA O SVOJSTVIMA (DOP) IZJAVA_O_SVOJSTVIMA__DOP___RÖFIX_OPTIFLEX®_1K_Izolaciona_masa_za_izravnavanje_BABS_DC0063535.PDF
101,60 kB
IM0011451_md.jpg btn_search

RÖFIX OPTIFLEX 1K jednokomponentna fleksibilna hidroizolacija građevinskog objekta od vode pod pritiskom i procjedne vode u soklu na prethodno pripremljenom TIS-u.

Kao hidroizolacija u dodiru s tlom gdje se ne zadržava voda, prema DIN 18195/dio 4+5 (nanosi se u najmanje 2 premaza debljine od po 1mm - 1. sloj mora biti suh).

Kao hidroizolacija u dodiru s tlom gdje se ne zadržava voda, prema DIN 18195/dio 4+5 (nanosi se u najmanje 2 premaza debljine od po 1 mm).

RÖFIX OPTIFLEX može se nanositi kao hidroizolaciona armaturna masa s RÖFIX P50 staklenom mrežicom, ako je EPS izolaciona ploča za sokl prethodno pripremljena (u sistemu ispitanim) ljepilom i masom za armiranje (npr. RÖFIX Unistar LIGHT). Hidroizolacija RÖFIX OPTIFLEX-om se nanosi oko 10 cm ispod zalijepljene izolacione ploče za sokl (prethodno obrađene ljepilom i masom za armiranje) i ide do oko 5 cm iznad nivoa terena (zona prskanja). Obratiti pažnju na nacionalne norme.

Ne primjenjivati na gispanim građevinskim materijalima, drvnim materijalima, metalima, laganim građevinskim pločama od vlakana drvene vune, mješovitim zidovima, plinobetonu s negativnim pritiskom vode. Obratiti pažnju na važeće smjernice i norme npr. ON 2209, ON 3692, DIN 18195 "Hidroizolacija građevinskog objekta" i ZDB-listove.

Za lijepljenje i armiranje grubo rezanih suhih ploča za podnožje (EPS-P/XPS-R).

Za lijepljenje fasadnih dekorativnih profila. Za povezanu hidroizolaciju (npr. ispod keramičkih obloga) koristiti RÖFIX AS 345.

Primjena: ispod površine Izmješati prije upotrebe Pri nanošenju materijala četkom dozvoljeno je dodati max. 10% vode Temperatura pri obradi ne smije pasti ispod +10°C niti prijeći +30°C Pri ugradnji zaštiti od vremenskih uticaja i sunca. PAŽNAJA! Zaštititi ruke i oči.
  • Elastičnost, fleksibilnost
  • Vodonepropusno kod negativnog pritiska vode
  • Otpornost na smrzavanje i so za posipanje
  • UV-stabilno
  • Bez rastvora i sredstava za omekšavanje
  • Visoka prionjivost
  • Cement
  • Vezivo: Disperzivno (izolaciono) vezivo
  • Kvarcni pijesak