Color Design ton karta

Priuštite si individualni izgled objekta

RÖFIX ton karta je klasična pomoć oblikovanja/dizajna za investitore, projektante i izvođače radova. Tonovi boja u ton karti su raspoređeni u 12 grupa boja, radi lakšeg savjetovanja i izbora boja.

U svijetu RÖFIX boja i materijala neprestano se postavljaju novi standardi i koncepti koji harmoniziraju odnose ljudi i arhitekture. Pritom se misli na skladnost boja, unutarnjeg dizajna i zdrave mikroklime.

Za interesantan arhitektonski izgled RÖFIX nudi harmonijski usklađene nijanse boja i različite strukture. RÖFIX ton karta je klasična pomoć oblikovanja/dizajna za investitore, projektante i izvođače radova. Tonovi boja u ton karti su raspoređeni u 12 grupa boja, radi lakšeg savjetovanja i izbora boja.

 

NAPOMENE

Ton karta je napravljena u tiskarskom postupku. Odstupanja tona boje na objektu su moguća, a uzrokovana su strukturom površine, kutom pod kojim svjetlost pada na površinu i sjenu koju stvara, odrazima svjetlosti iz okruženja, granulacijom, svojstvima podloge, upojnosti podloge, vremenskim uvjetima i načinom ugradnje.

Ova odstupanja ne predstavljaju nikakav nedostatak ili skrivljenu štetu pri izvršenju ugovorne obveze. Isključeni su pravni zahtjevi.

Struktura i upojnost podloge, atmosferski utjecaji i utjecaji koji dolaze iz okoline, osvjetljenje kao i oscilacije sirovina mogu dovesti do promjena tona boje, što ne daje pravo na pravne zahtjeve. Ogledne površine se testiraju na objektu kako bi se u suhom stanju utvrdila ispravnost tona boje.

 

KAKO SMANJITI ODSTUPANJA TONA BOJE


Kako bi se odstupanja tona boje kod naknadnih narudžbi svela na minimum, robu iz naknadnih narudžbi treba pomiješati, odnosno usporediti s originalnim (prvim) isporukama.

Objašnjenja na poleđini koja opisuju različite performanse boja su informativne i neobvezujuće. Treba se pridržavati uputa u tehničkim listovima, sigurnosno-tehničkim listovima i smjernica za obradu materijala. Također vrijede i naši opći uvjeti prodaje i isporuke (vidi važeći RÖFIX cjenik).

Unatoč strogom nadzoru proizvodnje, kod naknadnih narudžbi se mogu pojaviti mala odstupanja u tonovima boje.