Univerzalni materijali na svakom gradilištu

RÖFIX Renostar®, RÖFIX Renoplus®, RÖFIX Renofinish® i RÖFIX Renofino® su četri proizvoda iz grupe RenoFamily, koja se smatraju univerzalnim materijalima za rješavanje problema na svakom gradilištu. Prednosti su očite, a vrlo brzo ćete se i sami moći uvjeriti u kvalitetu sva tri proizvoda iz RÖFIX radione.
 

Zbog svog mineralnog sastava sa visokim udjelom kreča, koji ima visok učinak paropropusnosti, RÖFIX RenoFamily proizvodi postižu jako dobra adhezijska svojstva i bez problema se ugrađuju. Na mjestima gdje su ranije na raspolaganju bile samo cementne ili organski vezane mase za izravnavanje, od sada s novom linijom proizvoda, dobiva se mogućnost univerzalne primjene u novogradnji, renoviranju i sanaciji.

Prednosti RÖFIX RenoFamily proizvoda

 

  • paropropusnost
  • minimalan napon prilikom stvrdnjavanja
  • izvrsna obradivost
  • široka primjena
  • izvrsna podloga za druge materijale

O proizvodima:

RÖFIX RENOSTAR® MASA ZA RENOVIRANJE I IZRAVNAVANJE

RÖFIX Renostar® je mineralna masa za renoviranje i izravnavanje s univerzalim područjem primjene. Može se nanositi jednoslojno u debljini nanosa od 1-10 mm.

RÖFIX Renostar® ima široko područje primjene, npr. za armiranje postojećih termo-izolacionih sistema, za armiranje fasadne žbuke staklenom mrežicom RÖFIX P50 ili kao masa za izravnavanje različitih nosivih podloga.

Kako se nanosi
RÖFIX Renostar® kao vezivni most, idealan je za nanošenje zupčastim gleterom na betonsku podlogu, postupkom "svježe na svježe", radi optimalnog prijanjanja sljedećih maltra na krečnoj osnovi, kao i za obradu starih organskih i mineralnih maltera, premaza ili betona.

Kako se primjenjuje
Zbog minimalnog naprezanja prilikom stvrdnjavanja, masa za armiranje, RÖFIX Renostar® idealna je za obradu postojećih termo-izolacionih fasada (sanacija pukotina). Isto tako prikladna je i za stare nosive fasade (i za alkalno otporne maltere na bazi umjetnih smola) te za stare nosive premaze (i za alkalno otporne disperzivne premaze) kao i nestatične pukotine.

Sadržaj vapna
RÖFIX Renostar® sadrži kreč, bijeli cement, disperziju, vlakna, dodatke za poboljšane obradivosti, organski udio od <5% te visokovrijedni fini mramorni pijesak. Odlična obradivost, minimalno naprezanje prilikom stvrdnjavanja, jako doba prionjivost te neznatno skupljanje glavna su obilježja RÖFIX Renostar®-a.

RÖFIX RENOPLUS® UNIVERZALNI MALTER ZA RENOVIRANJE I IZRAVNAVANJE

Mineralni malter za renoviranje i izravnavanje RÖFIX Renoplus®, široke primjene je pravi izbor za obradu postojećih fasada (i za historijske objekte)  Moguće je jednoslojno nanošenje u debljini od 3-30 mm.

Široko primjenjiv proizvod
I ovaj proizvod široko je primjenjiv npr. za armiranje fasadnih maltera staklenom mrežicom RÖFIX P50 ili kao masa za izravnavanje različitih nosivih mineralnih podloga, nosive fasade (i za alkalno otporne žbuke na bazi umjetnih smola) te za stare nosive premaze (i za alkalno otporne disperzivne premaze) kao i nestatičke pukotine. RÖFIX Renoplus® posebno je prikladan  za nejednake i nejednako upijajuće podloge različitih debljina nanosa kao i za malterisanje cijevi zidnog i stropnog grijanja. Idealna je podloga za krečne i silikatne boje. 

Sastav
Materijalna osnova je kreč, bijeli cement, disperzija, vlakna, organski udio od <5%, fini krečni pjesak okruglog zrna. Odlična obradivost, minimalan napon prilikom stvrdnjavanja, jako doba prionjivost te neznatno skupljanje glavna su obilježja RÖFIX Renostar®-a.

RÖFIX RENOFINISH® UNIVERZALNA MASA ZA RENOVIRANJE I GLETANJE VANI I UNUTRA

RÖFIX Renofinish® najnoviji je proizvod u liniji RenoFamily, radi se o mineralnoj masi za renoviranje i gletanje s odličnim efektom izravnavanja univerzalne primjene.

RÖFIX Renofinish® primjenjiv je unutra i vani kao mineralni malter za saniranje i renoviranje te kao izravnavajuća glet masa na mineralnim i betonskim podlogama, nosivim postojećim malterima i gips-kartonskim pločama.

Prikladan je i kao masa za gletanje velikih površina na objektima.

Odlična obradivost otvara mogućnosti
Zahvaljujući odličnoj obradivosti, RÖFIX Renofinish® prikladan je i za posebna područja primjene te jamči odličan rezultat. Zid obrađen RÖFIX Renofinish®-om, zbog posebnog efekta izravnavanja, ostavlja dojam brušenog odnosno poliranog zida. RÖFIX Renofinish® nije samo visokokvalitetnan malter za unutrašnje i vanjske zidove, već se odlikuje odličnom obradivošću na raznim podlogama.

RÖFIX Renofinish® nanosi se jednoslojno debljine nanosa od 1-2 mm na razne mineralne podloge, kao što su npr. krečno-cementne i gipsano-krečni malteri, nosive postojeći malteri, betonske podloge i gips-kartonske ploče. Uz sve navedeno, RÖFIX Renofinish® odličan je izbor i za obradu nosivih, alkalno otpornih završnih maltera na bazi umjetnih smola kao i postojećih premaza.

Sadržaj
RÖFIX Renofinish® sadrži kreč, bijeli cement (bez kromata) i bijelo mramorno brašno, disperziju, dodatke za poboljšanje obradivosti te organski udio od <5%.

RÖFIX RENOFINO® UNIVERZALNA FINA MALTER ZA RENOVIRANJE

RÖFIX Renofino® svidjet će se mnogim izvođačima građevinskih radova, osmišljen kao univerzalni fini malter specijalno za primjenu izrade finih strukturiranih površina.

Kompetentni krečni proizvod za fine površine
Renofino® ima finiju strukturu od Renoplusa®, a grublju od Renostara® te je idealan za naknadnu obradu starih površina kao i za izradu novih, finih malterisanih površina.
Fina struktura površine koja se postiže s Renofino®-om - granulacije 0,8 mm - odgovara velikom broju tradicionalno i moderno obrađenih malterisanih struktura.

Tipične tradicionalne površine kao npr. plemenita fina struktura (Edelfino) je s Renofinom® izvodiva bez ikakvih problema.

RÖFIX Renofino® predstavlja idealnu podlogu za sve vrste građevinskih boja i premaza. Ako se želi istaknuti fina strukture maltera, najbolje je koristiti mineralne boje kao npr. krečne ili silikatne jer se s njima postižu najbolji rezultati.

Stranica se učitava ...