Pouzdani sustavi za dekorativno oblaganje fasada

Danas, u doba moderne globalizacije, potrebe za individualnim i autentičnim proizvodima stavljene su u prvi plan. Znanje o podrijetlu pojedinog proizvoda često je presudan faktor pri odabiru materijala, a ako pri
tome vodimo računa o održivoj gradnji i arhitektonskom izričaju, proces proizvodnje u lokalnom okruženju postaje vrlo izazovan. Stambene i druge prostore treba graditi na način da se prilagođavaju zakonitostima koje vladaju u prirodi. Time se kreira životni prostor čovjeka povoljniji za njegovo zdravlje, stvaralaštvo, blagostanje i sreću. Za gradnju je potrebno koristiti materijale proizvedene u lokalnom okruženju i to od prirodnih materijala. Korištenjem lokalnih materijala vodimo računa o okolišu jer se zbog kratkoće transporta smanjuje se emisija ispušnih plinova.

Jedan od najčešće korištenih tradicionalnih materijala u građevini je prirodni kamen. Ukoliko se prirodni i umjetni kamen koristi kao obloga za fasade, znatno se povećava površinsko opterećenje na podlogu, pogotovo zbog utjecaja kiše (kod prirodnog kamena se zbog visoke vodoupojnosti površinsko opterećenje još više povećava). RÖFIX je, u svrhu rješavanja ove otežavajuće okolnosti, razvio izrazito funkcionalni fasadni sustav – StoneEtics®.

Nijanse boja, izvedbe i vizualni efekti

Kao i kod završnih žbuka, na završni sloj RÖFIX StoneEtics® obloga utječu i brojni čimbenici. Za krajnji izgled završnih obloga presudnu ulogu igraju nijanse boja, način polaganja, podloga mase za fugiranje obloga, kao i njihova namjena. Ton boje podrazumijeva cjelokupnu sliku obložene fasade koja proizlazi iz harmonije korištenih materijala i samih obloga. Mnogobrojne teksture površina obloga kao i različite izvedbe površina, čine RÖFIX StoneEtics® jedinstvenim sustavom iz kojeg proizlaze različite mogućnosti arhitektonskog izričaja i izvedbi maštovitih fasada.

Odabir podloga:

Klinker pločice
Keramičke pločice
Mozaik
Umjetni kamen od laganog betona
Prirodni kamen
Brošuru preuzmite ovdje:
Stranica se učitava...