Ekologija i održivost

Ekologija i održivost

Održivost - naša filozofija, naše vrijednosti, naše obećanje!

Održivost je u smislu korporativne društvene odgovornosti (KDO) jedna od gorućih tema našeg vremena. FIXIT GRUPPE prihvaća taj izazov i preuzima društvenu odgovornost. Sve članice koncerna FIXIT, GREUTOL, HASIT, KREISEL i RÖFIX, zajedničkim snagama kreiraju strategiju i dosljedno je operativno provode na lokalnim tržištima. U okviru naših aktivnosti vodimo se UN Globat Compact smjernicama i njihovih 10 temeljnih principa, a djelujemo u skladu s međunarodno priznatim ESG kriterijima.

Održivost unutar FIXIT GRUPPE

CSR

Održivost u fokusu

Corporate Social Responsability

FIXIT GRUPPE aktivno se zalaže za ekonomsku učinkovitu i održivo poslovanje.

ESG

ESG-Kriteriji

Naša posvećenost održivosti

FIXIT GRUPPE koristi ESG kriterije kao instrument za kontrolu i upravljanje svim aktivnostima u području održivosti.

Za zeleniju budućnost

Naši ciljevi

Bilanca emisije stakleničkih plinova FIXIT GRUPPE već je danas negativna. U svrhu postizanja daljnjih poboljšanja i povećanja razine održivosti obvezujemo se na postizanje nekoliko ključnih ciljeva.

Jedna od vodećih europskih proizvođača građevinskog materijala, našim inovativnim fasadama, toplinsko-izolacijskim sustavima već danas značajno pridonosimo učinkovitom smanjivanju CO2 emisija. Taj ćemo potencijal i dalje graditi, kreirajući individualna rješenja u uvjetima izmijenjene potražnje. Korporativna digitalizacija i primjena novih tehnologija u tome nas podupiru.
Hanswilli Jenke, CEO FIXIT GRUPPE

Naši izazovi

Utjecaji izvana

FIXIT GRUPPE vlastitu strategiju održivog razvoja usklađuje s projekcijom predstojećih klimatskih promjena u cilju što konstruktivnijeg nošenja s nadolazećim izazovima.

Naša misija

Toplinska izolacija je budućnost!

Društvena vrijednost proizvodi FIXIT GRUPPE u području održivosti iznimno je visoka.

> 90%
ambalaže s optimiranom emisijom stakleničkih plinova

> 30%
naših investicija u istraživanju i razvoju bit će vezano za istraživanje i razvoj posebno održivih proizvoda

Izvješće o aktivnostima

Izvješće o aktivnostima

Da bismo postigli ciljeve strategije održivosti, donijeli smo operativne mjere i definirali konkretne projkete na razini FIXIT GRUPPE, vodeći pritom računa o specifičnostima svake zemlje.

Preuzmite brošuru

Online

Razgovarajmo o održivosti

Kontakt

Pišite nam i vi! Uspostavimo dijalog! Ili, jednostavno podijelite s nama vaša iskustva i ideje. Radujemo se svakoj vašoj poruci!