Okrenuti budućnosti. Za naš okoliš. Za naše generacije.

Kao vodeća tvrtka koja se bavi razvojem i prozvodnjom građevinskog materijala, s našim inovativnim fasadnim i izolacijskim sustavima doprinosimo smanjenu emisije CO2. Ovu filozofiju ćemo nastaviti primjenjivati i u budućnosti te stvarati individualna rješenja prema potrebama tržišta. U tome nam pomaže digitalizacija cijele tvrtke i korištenje novih tehnologija.

Okrenuti budućnosti - naše mjere i projekti

Struja

Sunčane elektrane

Obnovljivi izvori energije

Vlastita proizvodnja energije i smanjenje emisije CO2. Trenutno su u pripremi 3 solarne elektrane u našim podružnicama u Röthisu, Villachu i Kalsdorfu. Također povećavamo broj punionica za električna vozila naše tvrtke.

 

 

proizvodi & sistemi

Održiva gradnja

Izolacijska rješenja za budućnost

Toplinska izolacija glavni je element za smanjenje stakleničkih plinova u životnom ciklusu zgrada. Proizvodi FIXIT GRUPPE imaju visoku društvenu vrijednost u području održivosti. Bilo da se radi o izolacijskoj žbuci ili ETIC sustavima - s našim izolacijskim rješenjima nudimo pravo rješenje za Vaš građevinski projekt.

Proizvodnja

Ambalaža

Prijelaz na ambalažu bez plastike

Značajno poboljšanje tehnologije pakiranja, omogućilo nam je korištenje novorazvijenih vreća bez plastike, čime dugoročno štitimo okoliš. Oko 2,3 milijuna eura uloženo je u nove objekte na 4 lokacije diljem Austrije za promjenu asortimana.

> 320 projekata
na temu održivosti u Europi

> 10 proizvodnih pogona
koriste električnu energiju iz fotonaponskih sustava
Transformacija i orijentacija na održivo gospodarstvo zahvaća sve dijelove lanca vrijednosti – od nabave sirovina, preko razvoja i proizvodnje pa sve do marketinga i prodaje. To nas, naše kupce i dobavljače stavlja pred velike izazove. Naši europski ciljevi su ambiciozni - s paketom mjera radimo na njihovoj implementaciji na tržištima.
Hanswilli Jenke, CEO FIXIT GRUPPE