Dugotrajno lijep završni izgled

Mase za izravnavanje

Rijetko kada se uspijeva podložnom žbukom ili betonom izraditi takve površine koje bi bile odmah spremne za ličenje. Iako su često gornje površine ravne i glatke, one se lako oštete zbog grube svakodnevice na gradilištu. Tankoslojne glet mase su razvijene radi izravnavanja neravnina i rupica. Njihovim korištenjem postižu se ravnomjerne površine za nanošenje boja. Čak se i gipskartonske ploče kao i stare žbuke mogu jednostavno i sigurno obraditi. RÖFIX nudi različite vrste (vezivo) ovisno o zahtjevima na gradilištu, a vapneno/cementne, vapneno-disperzivne kao i čiste disperzivne glet mase sastavni su dio asortimana.

Građevinske boje i premazi

Stvoriti atmosferu s RÖFIX svijetom boja

RÖFIX je Vaš pravi partner kada su u pitanju boje. Bojama možete pobuditi određena raspoloženja ili u prostorijama stvoriti novu atmosferu. Pritom nije bit stvoriti šarenilo- već sklad različitih boja koji bude Vaša osjetila. Svijet je prepun boja da biste ga obukli u bijele tapete. Inspirirajte se, imajte hrabrosti za boju.

Fino stupnjevane nijanse, rafinirane kombinacije boja i tehnike bojenja odvode Vas u uzbudljive dimenzije. Beskrajne varijacije boja daju individualan ton fasadi i unutarnjem prostoru. Pronađite svoj osobni ton: Svijetle nijanse djeluju lagano i vedro, daju dojam širine i svaku prostoriju čine većom. Tamne nijanse djeluju tmurno, ograničavajuće te Vam također mogu pružiti osjećaj sigurnosti. Hladne nijanse osiguravaju distancu, pasivne su i ostavljaju dojam jednostavnosti i funkcionalnosti. Djeluju smirujuće i osvježavajuće. Tople nijanse ostavljaju dojam blizine i intimne ugodne atmosfere, djeluju poticajno i aktiviraju.

U svijetu RÖFIX boja i materijala stalno se stavljaju novi akcenti. Dobro promišljeni koncepti za usklađivanje čovjeka i arhitekure. Ponovno se traži boja, stvaraju se atraktivni životni prostori s atmosferom.

Boje

Za unutarnju dekoraciju zidova potrebna je profesionalna, visokovrijedna i široka paleta proizvoda, koja pruža raznolike mogućnosti i rezultate ugradnje. Različiti životni prostori (npr. radno mjesto, stanovi, pa i dječji vrtići i bolnice) zahtijevaju specifične značajke/karakteristike proizvoda. RÖFIX nudi profesionalni asortiman visokovrijednih unutarnjih boja, a uz novu ton kartu RÖFIX ColorDesign otvaraju se i različite mogućnosti i kombinacije za savršeno dekoriranje unutarnjih prostora.

Asortiman boja u RÖFIX-u je godinama razvijan i prilagođen zahtjevima modernih podloga. Boje i premazi ostavljaju prvi dojam i od osobite su važnosti, no osim vizualnog dojma, i građevinsko-fizički aspekti igraju važnu ulogu.

RÖFIX filozofija boje

Ekološke, samočišćenje, čišćenje/dezinfekcija zraka i sl. samo su neke od zahtjeva koje danas trebaju imati boje. RÖFIX stavlja fokus na učinkovitu kombinaciju tih karakteristika u svim proizvodnim komponentama od podloge do premaza.

RÖFIX Svijet boja:

  • RÖFIX Silikatne boje- Mineralne boje karakterizira visoka paropropusnost, nezapaljivost i visoka pH vrijednost. Silikatne boje su vodoodbojnije od vapnenih boja i otpornije na zagađenje koje dolazi iz okoline (industrijski plinovi i plinovi iz automobila). 
  • RÖFIX Disperzivne boje- Glavne prednosti disperzivnih boja očituju se kroz visoku vodoodbojnost i vrlo dobru obradivost. 90 % premaza su disperzivni. Disperzija je mješavina vode i polimernih umjetnih smola. Procesom sušenja dolazi do isparavanja vode i povezivanja polimernih lanaca koji stvaraju film. U usporedbi s mineralnim bojama disperzivne su paronepropusne.
  • RÖFIX Silikonske boje - Silikonske boje su na bazi disperzije i silikonskih smola. Silikonske smole stvaraju mikropore u tankom sloju disperzije. Te mikropore su takvoga oblika, da boju čine vodoodbojnom i paropropusnom. Dodatnim hidrofobiranjem povećava se otpornost na vodu i nečistoće. Visoki udjeli silikonskih smola (pribl. 70 % udjela u vezivu) silikonske boje postaju visoko paropropusne. One se, kao i silikatne boje, mogu tonirati alkalno otpornim pigmentima.