Tvrtka: RÖFIX d.o.o.
Adresa: Fra Nikole Ivankovića 15, 88320 Ljubuški
Telefonski broj centrale: +387 (0) 830-100
E-mailoffice.ljubuski@roefix.com

Uvod

Raduje nas zanimanje koje ste pokazali za našu tvrtku. Zaštitu vaše privatnosti i vaših osobnih podataka uzimamo vrlo ozbiljno.Vaše osobne podatke obrađujemo i koristimo u skladu sa smjernicom Europske unije o zaštiti osobnih podataka (GDPR), nacionalnim odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, te u skladu sa sadržajem ove Izjave o zaštiti podataka. Ovom Izjavom o zaštiti podataka želimo vas iscrpno informirati na koji način postupamo s vašim osobnim podacima i koja su vaša prava.

Osobni podaci

Osobni podaci su pojedinačni podaci koji se odnose na vašu privatnu osobu. Pod osobnim podacima podrazumijevamo podatke o vašem identitetu (npr. ime, adresa elektroničke pošte ili kućna adresa). Podaci koji se ne mogu povezati s vašim identitetom (npr. broj korisnika neke web ponude) ne smatraju se osobnim podacima.

Našoj web stranici možete pristupiti bez davanja podataka o vašem identitetu odn. vaših osobnih podataka. Međutim, da biste mogli koristiti neke od naših usluga, potrebni su nam i vaši osobni podaci. Te podatke pohranjujemo i obrađujemo isključivo radi upotrebe naše web stranice odn. radi pružanja traženih informacija, a napose radi obrade narudžbi.

Pohrana i obrada osobnih podataka

Vaše ćemo osobne podatke čuvati na posebno zaštićenim serverima. Na njima su vaši podaci, zahvaljujući sustavno poduzetim, stručnim, tehničkim i organizacijskim mjerama, zaštićeni od gubitka, uništavanja, zloporabe ili promjene od strane neautoriziranih osoba. Vašim podacima pristupati mogu isključivo ovlaštene osobe. Ovlaštene osobe zadužene su za tehničku podršku, prodajne aktivnosti i uređivanje sadržaja na serverima. Međutim, usprkos redovnim strogim kontrolama, potpuna zaštita od svih vrsta opasnosti ipak nije moguća.

Vaši podaci neće biti prosljeđivani trećim stranama.

Prijenos sadržaja naših web stranica i vaših unosa na našim web stranicama Internetom odvija se bez enkripcije. Nije, stoga, isključeno da treća strana može pristupiti prijenosu i/ili sadržaju vaših podataka. Molimo da prilikom donošenja odluke, koje ćete nam podatke dostaviti Internetom, tu činjenicu svakako imate u vidu.

Pravna osnova i vrijeme pohrane podataka

Pravnom osnovom za obradu i korištenje vaših osobnih podataka smatraju se ispunjenje ugovora, zakonske obveze, prevladavajući opravdani interesi kao i vaša suglasnost. Nedavanje podataka ima različite posljedice.

Vaše ćemo osobne podatke, ukoliko su nam ovi nužni za ispunjavanje određenih ugovornih obveza, čuvati u skladu sa zakonskom regulativom i u zakonski zadanim rokovima, tijekom čitavog trajanja ugovornog odnosa odn. do isteka jamstvenih ili ostalih zakonom reguliranih rokova.

Informacije o vašem računalu

Prilikom svakog pristupa našoj web stranici, a neovisno o vašoj registraciji kao korisnika, prikupljamo sljedeće podatke: IP adresu, s koje je tražilice upit pristigao i vrijeme upita. Osim toga, u okviru istog upita prikupljamo podatke o statusu i količini prenesenih podataka, o vrsti i verziji korištene tražilice i operativnog sustava, te o izvoru preko kojeg ste našoj web stranici pristupili. IP adresa se, pak, pohranjuje isključivo tijekom trajanja vaše posjete našoj web stranici, a potom briše ili anonimizira dodjelom kratice. Ostali podaci pohranjuju se samo na ograničeno vrijeme.

Te podatke koristimo utvrđivanje i uklanjanje pogrešaka, te za različite prilagodbe i poboljšanja same web stranice.

Uporaba kolačića

Naša web stranica koristi kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se automatizmom pohranjuju na vašem računalu kako bi na njemu pohranili određena podešenja ili datoteke za razmjenu. Kolačić u pravilu sadrži ime domene s koje je kolačić datoteka bila poslana, kao i informacije o starosti kolačića i alfanumerički identifikacijski kod.

Kolačići nam omogućavaju prepoznavanje korisničkog računala, čineći eventualna potrebna predpodešenja računalu korisnika odmah dostupnima. Ne samo da nam kolačići pomažu da poboljšamo našu online ponudu, već nam omogućavaju pružanje kvalitetnije usluge po mjeri korisnika.

Kolačići koje upotrebljavamo nazivaju se „session kolačićima“ koji se po završetku pregleda stranice automatski brišu.

Glavnina tražilica je tako podešena da automatizmom prihvaća kolačiće. Takvo automatsko prihvaćanje kolačića imate mogućnost sami deaktivirati odn. podesiti tražilicu na način da vas ona informira čim primi informaciju o zaprimanju kolačića. Ukoliko pohranu kolačića odbijete, svakako imajte u vidu da ćete web stranicu moći koristiti uz određena ograničenja ili njeno korištenje uopće neće biti moguće.

Google Analytics

Za prikupljanje statističkih podataka koristimo Google. Google Analytics je mrežna analitička aplikacija od Googla. Google Analytics također upotrebljava tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke, koje se pohranjuju na vašem računalu, omogućavajući tako analizu vašeg korištenja web stranice. Informacije o vašem korištenju stranice koje generiraju kolačići, u pravilu se prenose i pohranjuju na Googlovom serveru u SAD-u. U slučaju aktivacije anonimizacije, Google IP adresu prethodno kriptira (dodijeli joj kraticu). Samo u iznimnim slučajevima Google pohranjuje punu IP adresu na serveru u SAD-u i tek je tamo kriptira. Po nalogu poslužitelja Google stranice će koristiti prikupljene podatke u svrhu vrednovanja vašeg korištenje weba, te kreirati statističke izvještaje o vašem korisničkom profilu odn. korištenju weba. U okviru Google Analytics prikupa podataka vašu IP adresu neće povezivati s ostalim Google podacima. Ukoliko tako podesite tražilicu, pohranu tzv. kolačića možete spriječiti. No, svakako vas moramo upozoriti da u tom slučaju nećete biti u mogućnosti koristiti sveukupne funkcije ove web stranice. Štoviše, imate mogućnost spriječiti prikup podataka koje vrše kolačići, kao i spriječiti njihov prijenos i obradu (uklj. i IP adresu) u Google na način da preko niže navedenog linka downloadate i instalirate sljedeći plug-in u vašu tražilicu:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Dodatne informacije potražite na:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

odn.

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de

Želimo naglasiti da Google Analytics podatke s naših web stranica obrađuje isključivo uz korištenje anonimiziranih IP-adresa.

Google AdWords

Mi smo korisnici i „Google AdWords“ programa, koristeći ga za praćenje konverzije. Google Conversion Tracking je Googleov alat za analizu podataka koji na računalo instalira kolačić ukoliko preko Google oglasa pristupite našoj web stranici. Ti kolačići po isteku 30 dana prestaju vrijediti i ne služe osobnoj identifikaciji. Ukoliko posjetite neke lokacije na našoj web stranici, a kolačić je još uvijek važeći, Google i mi temeljem toga možemo razaznati da ste kliknuli na oglas koji vas je doveo na našu stranicu. Svaki AdWords klijent dobiva drugačiji kolačić, stoga kolačići preko web stranice AdWords klijenata nisu sljedivi. Uz pomoć kolačića prikupljeni podaci služe za izradu statistika za AdWords klijente koji su se odlučili pratiti konverziju. Klijent tako može saznati ukupan broj korisnika koji su kliknuli na oglas koji ih je doveo na stranicu tagiranu za praćenje konverzije. No, oni ne dobivaju podatke o osobnom identitetu tih korisnika. Povezivanje vaših osobnih podataka s vašim korisničkim podacima, stoga, nije moguće. Ako se odlučite deaktivirati kolačiće koji prate konverziju, vašu tražilicu možete podesiti tako da sa sljedeće domene: „googleadservices.com" blokirate kolačiće.

Društvene mreže

U ponudi naše web stranice pronaći ćete poveznice koje vode na društvene mreže kao što su Facebook, Facebook Pixcel, Linked In, Google Maps, videoportal YouTube. Poveznice možete prepoznati po oznaci stranica.

Klikom na poveznicu otvara se odabrana stranica na koju se ova izjava o zaštiti podataka ne odnosi. Pojedinosti o važećim odredbama svake od njih provjerite sa ponuđačem. Tražene informacije potražite na:

Facebook: https://www.facebook.com/policy.php

YouTube: https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de

Newsletter

Ukoliko ste se prijavili na naš Newsletter, vašu E-Mail adresu koristit ćemo sve do odjave. Radi nesmetanog zaprimanja Newslettera, osim E-Mail adrese, potrebna nam je i vaša suglasnost za primanje Newslettera.

Vašu ćemo prijavu na Newsletter potvrditi posebnim mailom koji, između ostalog, sadrži i link za odjavu.

Mailom ćete redovito zaprimati informacije o aktualnim temama kao i one s najavama  posebno organiziranih akcija. Ti mailovi, na osnovu naših informacija i dodatnih informacija koje ste eventualno s nama podijelili, mogu biti i dodatno prilagođeni vašim potrebama.

Ukoliko više ne želite zaprimati naše Newslettere, u svakom se trenutku možete odjaviti s naše mailing liste koristeći u Newsletteru sadržanu poveznicu za odjavu ili jednostavno pošaljite info na našu mail adresu ili na mail adresu naše ovlaštene osobe za zaštitu podataka.

Formular za kontakt

Želite li koristiti formular za kontakt s naše web stranice, upitat ćemo vas za vaše ime i prezime, adresu, ime tvrtke odnosno djelatnost, te E-Mail adresu i detalje upita. Na taj način prikupljene podatke upotrebljavamo kako bismo mogli odgovoriti na vaš upit, zahtjev ili prigovor.

Po ispunjenju zahtjeva ili slanja odgovora, podatke ćemo kratkoročno pohraniti za slučaj eventualnih dodatnih pitanja. Vi ste u svakom trenutku slobodni zatražiti brisanje tih podataka. Ukoliko to ne učinite, brisanje podataka uslijedit će po potpunom ispunjenju zahtjeva.

Ostale informacije

 

Poveznice na druge stranice

Naša stranica sadrži poveznice na druge web stranice. One su u pravilu kao takve i označene. Obzirom da na tim stranicama mi nemamo nikakvog utjecaja na primjenu odredbi smjernica o zaštiti podataka, preporučujemo da se na tim stranicama o važećim uvjetima dodatno informirate.

Vaše pravo na informiranje, ispravak, blokadu, brisanje i prigovor

Vi imate pravo u bilo kojem trenutku zatražiti informaciju o vašim osobnim podacima koji su kod nas pohranjeni. Jednako tako imate pravo zatražiti korekciju, blokadu ili njihovo brisanje, neovisno o propisanim pravilima o pohrani podataka potrebnih za odvijanje poslovanja. S tim u svezi možete se javiti našoj ovlaštenoj osobi za zaštitu podataka, čije podatke za kontakt potražite u dnu.

Kako bismo u trenutku kada se za to ukaže potreba mogli blokirati podatke, podaci, u svrhu kontrole, moraju biti pohranjeni u datoteci za blokadu. Vi imate pravo zatražiti njihovo brisanje. Ukoliko ne postoji zakonski propisana obveza pohranjivanja podataka, mi ćemo ih na vaš zahtjev brisati. Ukoliko, pak, postoji zakonska obveza pohrane podataka, ove ćemo na vaš zahtjev blokirati.

Izmjenu ili opoziv pristanka možete nam dostaviti u obliku propisane izjave. Štoviše, imate pravo uložiti prigovor pri za to nadležnom tijelu.

Našu osobu ovlaštenu za zaštitu osobnih podataka možete kontaktirati na:

office.ljubuski@roefix.com

Izmjene izjave o zaštiti podataka

Izjava se primjenjuje od datuma objave navedenog u dnu dokumenta. Sva prava izmjene ove izjave su pridržana. Aktualna verzija izjave dostupna je na web stranici. Molimo da redovito pratite promjene sadržaja naše web stranice, te da se informirate o aktualnom sadržaju Izjave o zaštiti podataka.

Stanje ove Izjave o zaštiti podataka: Maj, 2018.

Stranica se učitava...